Vertrouwenspersoon

Het behouden van personeel is tegenwoordig heel belangrijk. Daarom wil je dat jouw personeel zicht veilig en prettig voelt. Maar soms gebeuren er dingen die als onprettig worden ervaren en die ze niet direct of helemaal niet, met hun "baas", willen bespreken. Als onafhankelijk vertrouwenspersoon bied ik hun een luisterend oor en ruimte voor hun emoties. Dit kan langdurige ziekte voorkomen!

Als vertrouwenspersoon inventariseer ik wat belangrijk is voor de melder als het gaat om hoe nu verder met deze situatie. De melder houdt altijd zelf de regie.

Samen met de melder bespreek ik de voor- en nadelen van de mogelijkheden. Ik help de melder hier een eigen passende keuze in te maken. Uiteraard kan de melder er ook voor kiezen om alleen zijn of haar hart te luchten en er verder niks mee doen. Dit kan soms al genoeg zijn.

 

Landelijke vereniging voor Vertrouwenspersonen

Als gecertificeerd vertrouwenspersoon en lid van de LVVV neem ik deel aan intervisiebijeenkomsten en zorg er, door middel van scholing en het lezen van vakliteratuur voor op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op mijn vakgebied.